Hvordan bliver man digital designer?

september 21, 2020
Hvordan bliver man digital designer?

Hvis du drømmer om at arbejde med at designe hjemmesider, er det relevant at spørge dig selv: Hvordan bliver man digital designer? Der findes ikke noget entydigt svar, da der er flere måder, hvorpå du kan komme til at arbejde med webdesign. Læs, hvordan du gør, herunder.

Hvad er en digital designer?

En digital designer er en person, der arbejder med at designe hjemmesider. Typisk vil personen have en eller anden form for grafisk uddannelse, der specialiserer sig i design til internettet. Det er dog ingen beskyttet titel, hvorfor det ikke er et krav, at du gennemfører en uddannelse som digital designer for at komme til at arbejde med det.

Du kan i princippet sagtens lære dig selv at designe hjemmesider. Der findes masser af tutorials og lignende på hjemmesider, YouTube og lignende, som du kan bruge, når du skal lære at designe hjemmesider. Der er altså mange muligheder, der kan være indflydelse på, hvordan du bliver webdesigner.

Hvilke uddannelser som digital designer findes der?

Der findes en lang række uddannelser, som du kan søge ind på, hvis du ønsker at lande et job som digital designer. På de grafiske uddannelser vil du typisk lære, hvordan man designer til både nettet og på tryk, hvorfor det kan være en god start.

Disse uddannelser kan være mediegrafiker-uddannelsen, digital media, webintegrator, grafisk designer eller andre varianter, som relaterer sig til det grafiske fag. Der findes et stort udbud af disse uddannelser, men deres opbygning og niveau er varierende, afhængigt af hvor i landet du er bosat.

Du kan også søge ind på mere specialiserede digital designer uddannelser, hvor du specifikt bliver lært op i, hvordan du designer til nettet. Her er multimediedesigner et godt bud på en uddannelse, hvor du lærer de forskellige principper, der gør sig gældende, når du designer på nettet.

Links til digital designer uddannelser:

Hvad kræver det at blive digital designer?

Hvis du vil arbejde som digital designer, kræver det, at du har en visuel forståelse. Det er dog en udbredt misforståelse, at en hjemmeside absolut skal være æstetisk – det vigtigste er, at den understøtter et overordnet formål, som i de fleste tilfælde vil være at generere flere kunder til den specifikke virksomhed, hjemmesiden udarbejdes for.

Derfor er det heller ikke udelukkende det visuelle, der gør sig gældende. Du skal have en forståelse for, hvordan den typiske bruger interagerer, når vedkommende færdes på nettet –  en hjemmeside er intet værd, hvis brugeren ikke formår at interagere med den, så han eller hun får det ud af den, de forventer.

Det er altså essentielt, at du lærer nogle grundprincipper omkring brugervenlighed og UX-design, så du forstår, hvordan man designer hjemmesider, der rent faktisk lever op til den intention, der ligger til grund for den.

Selvstændig digital designer eller job hos bureau?

Når du skal arbejde som digital designer, har du typisk tre overordnede veje, du kan gå. Hvis du vælger den ene, udelukker det ikke, at du i fremtiden kan gå ad en anden vej. Det betyder dog, at du ikke er læst, hvorfor et job som digital designer er utroligt alsidigt. De tre overordnede karrieremuligheder er følgende:

  • Bliv freelancer: Du kan vælge at blive selvstændig digital designer, hvor du selv står for at skaffe kunder, som du kan designe hjemmesider og webshops for. Dette kræver, at du har færdigheder inden for salg.
  • Bliv ansat hos et webbureau: Der findes adskillige webbureauer i Danmark, men udbuddet varierer, afhængigt af hvor i landet du er bosat. Der er flest webbureauer i Hovedstadsområdet.
  • Bliv ansat hos en virksomhed: Du kan også vælge at søge job hos en virksomhed, hvor du typisk vil være den eneste digital designer. Det er dit ansvar at varetage løbende opgaver indenfor webdesign internt i virksomheden.

Der er fordele og ulemper, uanset hvilken vej du vælger at gå. De fleste starter hos et webbureau, hvorefter fremtiden kan byde på varierende stillinger. Selv har jeg været ansat hos et webbureau, hos en virksomhed og nu arbejder jeg altså som freelance digital designer.

Hvor meget tjener en digital designer i 2021?

Det varierer naturligvis efter dine kompetencer, din erfaring, hvor du arbejder og hvor god du er til at forhandle. Jeg har skrevet to gode guides til dig der ønsker at få indblik i hvor meget man tjener som digital designer.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nicolai Sørensen

Brandpartner v/Nicolai Sørensen

Anerkendt webdesigner og marketing specialist med 9 års erfaring i at skabe succesfulde cases for det danske erhvervsliv gennem webdesign, SEO & Google Ads.

+45 3063 3111

Skal vi tage en snak?

Seneste indlæg

Du kunne også være
interesseret i at læse disse artikler

Kontakt mig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Spørgsmål: Du er mere end velkommen til at stille dine spørgsmål i kommentarfeltet eller gennem min kontaktformular.

Tilbud: Du er også velkommen til at starte en uforpligtende dialog, hvis du er på udkig efter en seriøs samarbejdspartner du kan samle din hjemmeside og din online markedsføring hos.

Nicolai Sørensen er din WordPress webdesigner

Er du klar til en indledende snak?

+45 3063 3111

Fortæl mig om dine ønsker og udfordringer, og modtag en potentialevurdering og et prisestimat.

Psst.. I gennemsnit får mine kunder 14,4 nye kundehenvendelser pr. 100 besøgende.

5-stjerner på Trustpilot for webdesign & online marketing
Kontakt mig

Freetrailer som case
Tandlægeforeningen som case
Kvadrant som case
Charlotte Schou som case
Webamp som case
Custom Cash som case
Segway som case
Nemovo som case

Har du spørgsmål eller ønsker du at høre nærmere?

Nicolai Sørensen & Co.

Møllemoseparken 7, 3450 Allerød
Kontor i Søborg, København
CVR-nummer: 34810184
w

Kontakt mig

+45 3063 3111
hej [a] nicolaisoerensen.dk
Google Maps

}

Telefontider

Mandag - Fredag: Kl. 08 - 16
Lørdag - Søndag: Efter aftale
Mails besvares alle dage

5
Rated 5 out of 5
5 ud af 5 stjerner (baseret på 10 anmeldelser)

Dagens gode gerning

Del denne artikel og modtag spandevis af god karma – og min dybeste taknemmelighed :-)